WYCIECZKI, HONDA, OGRÓD I BANERY (T15)
Tydzień T15, to kolejny życiowy MiszMasz, który poniżej spróbuję zobrazować w kilku zdaniach, kilku zdjęciach oraz w kilku odnośnikach do innych stron. Generalnie tydzień zleciał na wycieczkach, wymianie motorków, pracach w ogrodzie, wymianie banerów i pstrykaniu imprez. To już chyba trzeci tydzień, kiedy nie poszedłem na spacer, ale za to... na przyszły obiecałem sobie powrót do jazdy na rowerze.
W poniedziałek, 10 kwietnia 2023 r. (Poniedziałek Wielkanocny) pojechaliśmy z Córuś na wycieczkę do miejscowości Sromów, położonej w województwie łódzkim, powiecie łowickim, gminie Kocierzew Południowy... WIĘCEJ. Po powrocie powłóczyłem się też trochę Junakiem M16 125, co również opisałem w oddzielnym artykule... TUTAJ.
We wtorek, 11 kwietnia 2023 r. z rana wydzwoniłem do jednego z pośredników od Toyoty, ale okazało się, że upatrzony przeze mnie pojazd został już zarezerwowany (wielka szkoda). Ale na tym nie koniec, bo zadzwoniłem również do pośrednika od skutera. I tak oto pojechałem do Kutna, gdzie ostatecznie sfinalizowałem zakup, a zarazem także sprzedaż starego skutera... TUTAJ. Po południu zrobiliśmy Burgmanem pożegnalne 50 kilometrów.
W środę, 12 kwietnia 2023 r. Pan z Kutna przyjechał z nową Hondą (ok 13.00). Spisaliśmy niezbędne dokumenty, również te w sprawie sprzedaży Suzuki Burgmana i tak oto (+ córcia jako współwłaściciel) zrobiłem się pełnoprawnym właścicielem nowego "motorka". W tzw. międzyczasie robiłem jeszcze za rodzinną taksówkę, przewożąc mamę na badania do Szpitala na Kasprzaka, a później do ortodonty do Koczarg Nowych. Cieszę się, że teraz (na strażackiej emeryturze) mam czas i mogę pomaga mamie, chociażby w takich sytuacjach.
W czwartek, 13 kwietnia 2023 r. moja starsza córka miała swoje 22 urodziny. Urodziła się w piątek, trzynastego, a nawet w Wielki Piątek. Oprócz wspominek, ten dzień poświęciłem w szczególności na podcięciu klonów z przodu domu. O tym, że będę to robił pisałem już tydzień wcześniej. Pojechałem też do Wydziału Komunikacji do Łomianek w celu zarejestrowania Hondy Forza 125 (NSS). Na numer chwilę poczekam, bo wymyśliłem sobie W0 MAM. Panowie, którzy prowadzili prace ziemne przy ICDS w Łomiankach odgrodzili teren barierkami umieszczając przy tym kartkę ostrzegawczą "na czasie". Drogowcy za to wyłączyli z ruchu ul. Ekologiczną w Klaudynie w związku z jej modernizacją i budową ronda na styku z ul. Estrady... TUTAJ.
W piątek, 14 kwietnia 2023 r. właściwie pół dnia poświęciliśmy (z Córuś) na wymianę tabliczkowych banerów (6 sztuk), które z biegiem lat zrobiły się już bardzo nieczytelne. Przypomnę tylko, że tabliczki robię od 12 lat, a banery wymieniam już po raz drugi. Zawiesiłem też dzwonek przy furtce, który mam nadzieję, podziała dłużej niż te dwa poprzednie. Wieczorem obstrykałem Przedstawienie Wielkanocne w Borzęcinie Dużym... TUTAJ.
W sobotę, 15 kwietnia 2023 r., czyli w babickie święto biegaczy przez cały dzień padał deszcz. Ogarnąłem internet, w tym newsa na stronę i facebooka OSP Babice o ćwiczeniach MDP... TUTAJ i pojechałem zrobić symbolicznych kilka zdjęć :-) (jakieś 150 szt.) na trasie Dziesiątki Babickiej, które zamieściłem na Portalu Babickim... TUTAJ oraz na stronie OSP Babice, która w tejże imprezie brała udział w charakterze zabezpieczającym... TUTAJ. Pod wieczór porobiłem jeszcze kilka zdjęć na przedstawieniu w CK Izabelin... TUTAJ i koncercie w DK Stare Babice... TUTAJ. Nadmienię, że zakupiłem też w tym dniu większą ilość kory sosnowej, żeby ulepszyć swój ogródek.
W niedzielę, 16 kwietnia 2023 r., przedpołudnie nie należało do nudnych. Zaczęło się od pobudki o godz. 8.00. Zaraz potem pojechałem do Borzęcina Dużego, gdzie organizowaliśmy kolejną Akcję Krwiodawstwa... TUTAJ. Ja osobiście tym razem nie mogłem oddać, bo niestety od półtora tygodnia pobolewa mnie gardło. Dodatkowo z akcji musiałem uciec na babickie Uroczystości Religijno-Patriotyczne... TUTAJ oraz na Koncert Muzyki Poważnej, który odbywał się w pobliskim w CMA... TUTAJ. W nadzorowaniu akcji zastąpił mnie na szczęście Łukasz S. i strażacy z OSP Borzęcin.
Po wrzuceniu wszystkiego do internetu, w tym także na stronę Parafii Babice... TUTAJ i na stronę OSP Babice... TUTAJ oraz na facebooki zrobiło się tak trochę po godz. 16.00. Nie mając więc sprecyzowanych planów na popołudnie, pojeździłem trochę Toyotą CH-R po okolicach Kampinosu nad Utratą (5 zdjęć), Sochaczewa w okolicach Pilawic (3 zdjęcia) i Bolimowa, gdzie podczas I Wojny Światowej w 1915 r. po raz pierwszy użyto toksycznych gazów bojowych (11 zdjęć). Kierunek Bolimów, to przypomnę jeden z moich ulubionych kierunków - ostatnio w zeszłym roku... TUTAJ. Rozkoszując się wczesną, nawet nie taką zimną wiosną, tak oto zakończył się dla mnie kolejny tydzień 2023 roku.
Komentarze
Prześlij komentarz