SKŁAD GAZET, CZYLI EMKA BEZ POŚPIECHU (T11)
Jedenasty tydzień 2023 roku upłynął na składaniu gazet i spacerach po nocy. Kurczę - w końcu mam czas, żeby bezstresowo pojechać w ciągu dnia do gminy, spokojnie ogarnąć tabliczki i składać gazety w leniwym tempie. Pożarnicza maszyna zwana PSP od trzech tygodni znana mi jest teraz tylko z radia. Czy brakuję ??? Oczywiście, że tak, ale z drugiej strony... od ponad roku marzyłem właśnie o takim życiu.
W poniedziałek, 13 marca 2023 r. w południe miałem spotkanie w Urzędzie Gminy Stare Babice w sprawie odwodnienia terenu w okolicach ul. Pogodnej, Zacisznej i Gwiaździstej. Wieczór upłynął na spotkaniu Zarządu Stowarzyszenia "Działajmy Razem". Nie poszedłem w związku z powyższym na próbę Orkiestry Podmiejskiej, ale braki przecież będę w stanie dośpiewać bez problemu. Generalnie ten dzień był dniem leniwym, a deszczowa pogoda wspomagała takie właśnie postępowanie. Miałem zacząć składać gazet, ale w tym temacie także leniuchowanie zwyciężyło. Nadmienię, że mój "odchodny" wpis na facebooku osiągnął niezły wynik oglądalności i popularności.
We wtorek, 14 marca 2023 r. od rana składałem gazety. W tzw. międzyczasie pojechałem do Babic pozałatwiać kilka spraw gazetowych i samorządowych i zapłaciłem gminy podatek i spółkę wodną u Pani Sołtys. Wieczorem poszedłem na spacer dookoła wsi, w tym po ul. Klaudyńskiej, gdzie trzy godziny później doszło do pożaru budynku mieszkalnego. Generalnie, to tej nocy paliły się dwa budynki w Klaudynie... TUTAJ. Udało mi się uwiecznić przejazd dwóch wozów bojowych i przy okazji uratować życie jeża przechodzącego przez jezdnię :-).
W środę, 15 marca 2023 r. ponownie składałem gazety - nowe reklamy, nowe artykuły i nowe zdjęcia. Ale co tu dużo pisać - "EMKA BEZ POŚPIECHU", więc... w tzw. tle wyświetlane były różne materiały historyczne i filmy, na które zawsze brakowało czasu, w tym o moich ulubionych Bieszczadach i Górach Sowich. W tzw. międzyczasie moje tabliczki zeszły z linii produkcyjnej. Zaplanowałem, że w dniu następnym będę je rozwozić po klientach. Idzie wiosna i nawet w radio mówili, że przymrozki, to już tylko wspomnienie. W przyszłym tygodniu zaplanowałem w związku z powyższym pojeździć na jednym ze swoich rowerów. Daj Boże, żeby moje plany ziściły się w pełni.
W czwartek, 16 marca 2023 r. w dalszym ciągu składałem gazety z tym, że wieczorem starczyło jeszcze czasu i chęci na lekki spacer dookoła wsi. Hans Kloss ze "Stawki większej niż życie" rozświetlał ekran jednego z ekranów mojego komputera. Rozwiozłem też część swoich tabliczek.
W piątek, 17 marca 2023 r. w dalszym ciągu składałem gazety. "EMKA BEZ POŚPIECHU" pozwoliła mi na stosowanie zasady "pracujemy, ale mamy czas". Za dnia pojechałem też na wizję lokalną w terenie, a następnie na spotkanie w gminie w sprawie ww. ulic Pogodnej, Zacisznej i Gwiaździstej. Tak było w tej sprawie w zeszłym tygodniu... TUTAJ. Jak to mówią "błysnęło światełko w tunelu" w sprawie rozwiązania ich problemów z wodą, ale oczekiwania związane z sypaniem destruktu co dwa lata, podobnie jak dwa lata temu, nazwałem wprost - niestety nie do zrealizowania. Rozwiozłem też kilka swoich tabliczek.
W sobotę, 18 marca 2023 r. kończyłem skład gazet. Aczkolwiek ten ciepły (+14 st. C), marcowy dzień minął na dwóch głównych zadaniach. Obstrykałem Legię MTB w Laskach... TUTAJ i uczestniczyłem w Walnym Zebraniu w OSP Izabelin... TUTAJ. W Izabelinie zostałem nietypowo wyróżniony, bo zostałem wybrany na Przewodniczącego Zebrania. Generalnie zawsze zebrania prowadzi tutaj Prezes Honorowy dh Franciszek G., ale akurat w sobotę był nieobecny.
W niedzielę, 19 marca 2023 r. zakończyłem skład gazet i aktualizację swoich stron internetowych. Ciepła niedziela (+15 st. C) zachęciła do rozpoczęcia sezonu motocyklowego. Pojeździłem więc trochę na Junaku M16. I tak z niczego zrobiło się 135 km. Wieczorem sczytałem gazety i wrzuciłem je na serwer do drukarni.
Komentarze
Prześlij komentarz